Lokacija

Ekološka poljoprivredna konferencija LAG-a Sava održat će se u konferencijskoj dvorani dvorca Lužnica, na adresi Lužnički odvojak 3, koji je smješten u naselju Lužnica u Gradu Zaprešiću.

Grad Zaprešić inicijator je osnivanja LAG-a SAVA; grad u sjevernozapadnom dijelu Hrvatske, u sklopu Zagrebačke županije. Zaprešićki kraj smješten je u dolini triju rijeka (Sutla, Sava i Krapina), između Slovenije na zapadu i Krapinsko-zagorske županije na sjeveru, te Samobora na jugu i Zagreba na istoku. Područje je danas administrativno podijeljeno na grad Zaprešić te općine Bistra, Brdovec, Dubravica, Marija Gorica, Pušća, Jakovlje i Luka.
Dvorac Lužnica barokni je dvorac smješten u Lužnici – prigradskom naselju Zaprešića. Izgrađen je u drugoj polovici 18. stoljeća u vlasništvu obitelji Rauch i primjer je višekrilnog otvorenog dvorca kakve nalazimo i u Hrvatskom Zagorju, a danas ima status spomenika prve kategorije. Skladom svoje arhitekture, toplinom prostora i dahom prošlosti obogaćuje programe i događaje ostvarene u njegovu okrilju te ostaje sudionicima programa u nezaboravnoj uspomeni.
U vlasništvu je Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, a u prostorijama dvorca djeluje Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor koji vode časne sestre.
PRIJAVNICA
* obavezno popuniti